iPhone verkopen

Apple’s iphone verkopen vallen dit jaar zwaar tegen, zo blijkt uit financiële stukken van het Amerikaanse bedrijf. Dat werkt ook door en heeft een grote negatieve impact op leveranciers. Het gaat het afgelopen jaar minder goed bij Apple dan voorheen; de iPhone verkopen vallen wat tegen in vergelijking met voorgaande jaren. Maar waar ligt het aan dat de iphone verkopen wat tegenvallen?

Het moeizame jaar van Apple

Waar andere merken zoals Samsung de terugloop in smartphone verkopen enigszins compenseert met een groeiende verkoop in landen als India, loopt Apple als het ware tegen een muur aan in deze markten. De flinke prijskaartjes die momenteel aan de iPhone modellen hangen, zorgen ervoor dat deze smartphones niet massaal worden verkocht in Aziatische landen. Aziatische concurrenten brengen enorm veel budgetmodellen op de markt, waar de Aziatische consument voorlopig nog de voorkeur aan geeft. Verder geeft de Indiase overheid geen toestemming aan Apple om refurbished toestellen te verkopen in het land. Ook in andere landen wordt dit tegengehouden. Mede hierdoor heeft Android momenteel 97% van de markt in handen in India.

iPhone SE moet Apple redden

Apple probeert dit jaar wel de consument met een beperkter budget te overtuigen om toch een iPhone te kopen. Met de iPhone SE probeert Apple namelijk een budgettoestel op de markt te brengen die moet concurreren met de budgettoestellen van bijvoorbeeld Samsung en Aziatische concurrenten zoals Huawei. Tot nu toe lijkt het nog niet tot een ommekeer te leiden; in het derde fiscale kwartaal wist Apple zo’n 40.4 miljoen iPhones te verkopen. Daarmee is dit al het tweede kwartaal op rij dat Apple niet alleen de groei maar ook de complete verkoop van smartphones terug ziet lopen.

Helaas hebben de tegenvallende iPhone verkopen ook zijn weerslag op een aantal andere bedrijven. Bedrijven die qua inkomsten grotendeels afhankelijk zijn van Apple zien hun inkomsten ook teruglopen. Een voorbeeld hiervan is Japan Display, die de schermen van Apple produceert. Het bedrijf heeft recentelijk door de tegenvallende iPhone verkopen steun van de Japanse overheid moeten vragen om een onvermijdelijk faillissement te voorkomen. Ook Foxconn, de grootste producent van iPhones, heeft te lijden onder de tegenvallende verkopen.

iPhone inleveren?

Schaf jij een nieuwe iPhone aan, of stap je over naar een nieuw toestel van bijvoorbeeld Samsung? De vergoedingen voor het inleveren van jouw iPhone liggen nog altijd zeer hoog. Bekijk op onze homepage de meest interessante aanbieders van waar je jouw iPhone inleveren kunt.

De hoogste waarde vind je momenteel bij: Rebuy.nl
✅ Bereken waarde »