Wil je je oude iPhone 5 verkopen of inleveren? Bekijk hieronder de top 3 aanbieders die het meeste geld over hebben voor jouw iPhone 5:

Hoe werkt het?

De iPhone 5 is ongetwijfeld één van de beste en meest veelzijdige smartphones die ooit op de markt zijn verschenen, de iPhone 5 verkopen kan echter een zeer leuk bedrag opleveren! Het toestel beschikt over een speciale Touch-ID die het bijvoorbeeld mogelijk maakt om je toestel te beveiligen met een scan van je vinger en heeft specificaties waar menig smartphone terecht jaloers op mag (of eigenlijk moet) zijn. En toch zitten liefhebbers van de populaire Apple smartphone alweer te wachten op de volgende uitvoering. Volgens vaste traditie lanceert Apple jaarlijks een nieuwe iPhone die zoals gebruikelijk terug over de nodige extra functionaliteiten zal beschikken. Daarnaast kregen de specificaties wederom een flinke boost waardoor menig eigenaar van een iPhone 5 alweer zit te popelen om toch maar meteen de nieuwe iPhone 6 aan te kunnen kopen.

Ben je ook nog in het bezit van zo’n inmiddels alweer verouderde iPhone 5 en wil je deze graag verkopen? Dan ben je daarvoor niet uitsluitend aangewezen op de verschillende veilingssites op het internet, maar kan je ook nog eens gebruikmaken van de diensten van aanbieders zoals Envirofone, GSM loket ZONZOO, Tech Returns en Recycle Michael. Zij bieden je namelijk eveneens de mogelijkheid om jouw smartphone op een eenvoudige en snelle manier over te nemen tegen een nog best aardig bedrag.

iphone 5 verkopen

Hoe kan ik mijn oude iPhone 5 verkopen?

Zoals eerder reeds aangegeven bestaan er verschillende mogelijkheden om je iPhone 5 te koop aan te bieden. Je kan het toestel natuurlijk aanbieden op een bepaalde veilingssite, maar daarnaast heb je ook de mogelijkheid om hem bijvoorbeeld aan vrienden of familie te verkopen. Dat is allemaal natuurlijk erg mooi, maar wat doe je wanneer het toestel reeds beschadigd is of bijvoorbeeld over aanzienlijke defecten beschikt? In dat geval is het vaak helemaal niet meer interessant om het toestel te koop aan te bieden, simpelweg omdat er geen interesse voor zal zijn, omdat de verkoopprijs sowieso te laag zal liggen en omdat je er ook nog problemen met de koper door kunt krijgen. Een betere oplossing is dan om je iPhone 5 gewoon op te sturen naar partijen zoals Envirofone, GSM loket ZONZOO, Tech Returns en Recycle Michael. Deze bedrijven hebben zich gespecialiseerd in het recycleren van jouw toestel en kijken met andere woorden niet op een krasje meer of minder. Let wel, de prijs die je zal ontvangen voor jouw iPhone 5 kan wel sterk afhankelijk zijn van de staat waarin het toestel zich bevindt.

Hoeveel geld ontvang ik nog voor mijn iPhone 5?

Bovenstaande laat het eigenlijk reeds vermoeden, het bedrag dat je voor je iPhone 5 zal ontvangen is sterk afhankelijk van verschillende factoren. In principe is het perfect mogelijk om zowel werkende als niet werkende toestellen in te leveren bij de hierboven reeds genoemde bedrijven. Het verschil zit hem echter in de prijs die je zal ontvangen. Globaal gezien zijn er slechts twee tarieven die telkens op de websites van de bedrijven in kwestie zijn terug te vinden.

Enerzijds is er de prijs voor het insturen van een werkend toestel en daarnaast wordt er eveneens een overnameprijs aangegeven voor niet werkende toestellen. Het spreekt voor zich dat de prijs van deze laatste aanzienlijk lager zal liggen. Daarnaast is het ook belangrijk om niet te lang te wachten met het insturen van je smartphone. Doe je dat wel, dan loop je namelijk het risico dat het bedrag dat je zal ontvangen nog verder omlaag wordt getrokken.

Het mag duidelijk zijn, wil je jouw oude iPhone 5 verkopen en doe je er echt niets meer mee, dan is het belangrijk om deze zo snel mogelijk te verkopen om op die manier nog een zo hoog mogelijk bedrag te ontvangen.

Hoe word ik betaald wanneer ik mijn iPhone 5 verkoop?

Indien je, je iPhone hebt opgestuurd naar één van de hierboven vermelde partijen dien je er rekening mee te houden dat je in de meeste gevallen nog enkele dagen dient te wachten vooraleer je het geld zal ontvangen. Het bedrag voor je smartphone wordt in ieder geval steeds op je bankrekening overgemaakt, maar de verwerkingstijd is afhankelijk van het bedrijf in kwestie. Wat dat betreft kan je het best een beroep doen op GSM Loket. Deze partij zorgt er voor dat je het geld steeds binnen de termijn van 24 uur op je rekening zal ontvangen. Dat is bij andere partijen niet het geval.

Bij bijvoorbeeld Envirofone en Recycle Michael kan het tot vijf dagen duren vooraleer je het geld voor jouw iPhone 5 zal ontvangen. Daar staat dan weer wel tegenover dat je bij deze bedrijven geen verzendkosten voor je smartphone dient te betalen.

Hoe dan ook, indien je, je iPhone 5 aan één van de aangehaalde partijen wil verkopen, dan zal het geld na controle van het toestel steeds naar je bankrekening worden overgemaakt.

iphone 5

iPhone 5 inleveren of toch maar behouden?

Veel mensen blijven vaak lange tijd twijfelen over of ze hun iPhone 5 nu al dan niet wel willen verkopen of inleveren. Die twijfel is niet meer dan logisch, want een iPhone kost steeds handenvol geld en dan is het niet meer dan normaal dat je die niet zomaar voor slechts een paar euro wenst te verkopen. Anderzijds moet je, jezelf de vraag stellen wat het toestel gewoon bij je thuis in de kast ligt te doen. Het spreekt voor zich dat je iPhone 5 er niet jonger op wordt. Iedere dag langer dat je wacht om deze te verkopen zal dus ook de waarde van het toestel (aanzienlijk) verminderen en dat kan toch niet de bedoeling zijn.

Wanneer je er voor kiest om jouw iPhone 5 nog tijdig te verkopen kan je doorgaans steeds rekenen op nog een mooi bedrag. Dat bedrag kan dan meteen de basis vormen voor de aankoop van je nieuwe smartphone. Hoe dan ook, zou je graag je iPhone 5 of een andere smartphone willen verkopen, maar ben je bang dat de mensen op veilingssites bijvoorbeeld moeilijk zullen doen over de vele gebruiksporen of is het toestel defect?

In dergelijke gevallen kan het zeker en vast interessant zijn om jouw iPhone 5 te verkopen bij partijen zoals Envirofone, GSM loket ZONZOO, Tech Returns of Recycle Michael.

Geef een reactie

De hoogste waarde vind je momenteel bij: Rebuy.nl
✅ Bereken waarde »